Industrivegen 21,

2260 Kirkenær

Epost

kls@epost.no

}

Mandag - Fredag

07.00 til 17.00

Kontakt oss

957 43 894

Spesialbygde tipphengere

Kirkenær Landbruksservice AS er en teknisk og kreativ bedrift som fra starten i 1986 har tatt mål av seg til å bli en problemløser innenfor landbruket. Vi lager redskaper på bestilling og skreddersyr utstyr for ditt behov. Her ser du noen eksempler på hengere, men det er bare å ta kontakt med din idé så ser vi hva vi får til!

Selvtømmende kornhenger

Når skurtreskertanken skal tømmes i fart er det lettere å treffe oppi korte og brede hengere, enn lange og smale. Kassa er bygd av 3 millimeter tjukke stålplater. Med en bredde på 3,5 meter (en standard henger er omkring 2,5 meter bredde) og en lengde på 4,5 meter skal hengeren klare omkring 20 m3. At kassa er litt høyere på venstre sida enn på høyre gjør det lettere for treskerføreren å se oppi kassa, og det minsker risikoen for skader på tømmeskruen. Sjansen for overfylling og søl på bakken blir også mindre.

Hengeren ruller på dekk som er over en meter brede, i dimensjonen 1050/50-32. Denne selvtømmende hengeren er lettere enn en tipphenger, egenvekta er omkring 3,5 tonn. Med fullt lass kan totalvekta komme opp i 18 tonn.

Kassa har tømmeluker langs hele bunnen. Åpninga av lukene skjer med en manuell håndsveiv for å sikre seg mot ufrivillig tømming av lasset ute på jordet.